Av elever om elever, NA-programmet

På naturvetenskapliga programmet så förbereds du på framtida universitetsstudier, men under tiden hamnar fokuset på hur allting fungerar på ett kemiskt, biologiskt och fysiskt plan.

Det är inte svårt att starta en diskussion med lärarna som ger nya perspektiv och en större förståelse för vad dem lär ut. Under mina tre år på programmet har jag fått lära mig hur gifter kan påverka hjärnan, varför vissa ämnen kan ge ifrån sig ljus av sig själva och vad som krävs för att en elektron ska kunna separeras från uran med hjälp av magneter.

Men man har såklart stött på svårigheter, men då har både lärare och andra på skolan kunnat hjälpa till utan några som helst problem. Lärarna finns där för att hjälpa på ett mer individuellt plan.

Vi har fått besöka olika platser som gett mig en större förståelse för vad man kan göra efter studierna. Varje år har vi åkt på en större studieresa till olika universitet vilket öppnar ögonen för den breda valmöjligheten man får när man läser här.

Men de tilläggskurser man kan välja så som foto, entreprenörskap och special idrott hjälper till att också kunna visa vad man kan göra i framtiden.

 

Simon Larsson NA21