Av elever, om elever, Industritekniska programmet

Hej jag heter Vilgot Storm och går i årskurs 2 på SG/Broby och studerar industriteknik med inriktning maskin och produkt.

På industrilinjen så förbereder vi oss för arbetslivet efter studenten. Vi lär oss hur man använder olika maskiner såsom fräs, svarv och CNC styrda maskiner. Men även mycket mer som t.ex ritningsläsning.

Vi har även en till inriktning som är underhåll och driftteknik. Där får man lära sig svetsning med MMA, MIG/MAG och tig. Men även hur du följer montageinstruktioner och lagerreparationer.

Varför jag valde att studera här var för att jag vill ha en utbildning som ger mig ett jobb efter studenten. Programmet var ett självklart val för mig för att jag fungerar bättre praktiskt än bakom skolbänken.

Vi har fått vart ute på olika besök hos företag som har gett oss en insyn på hur arbetslivet kan se ut och fungera efter våra 3 år på skolan. Men vi har även APL i både 2an och 3an som ger oss en absolut verklighet hos företagen.