Av elever, om elever IM och IMS-programmen

IM

Här på IM jobbar folk individuellt med dom ämnen som dom valt att satsa på och klara grundskolebetygen. ibland kan studierna kombineras med praktik. Du gör själv upp tider och dagar med mentorn som passar bäst. Här på IM har vi våra bestämda platser i ett o samma Klassrum.

Victor Törnenger

 

IMS

På Språkintroduktion har alla vi elever ett annat modersmål än svenska och målet är att vi ska nå behörighet i svenska som andraspråk och i de andra ämnena vi läser, t ex matte, SO och NO, idrott, bild och engelska, för att kunna börja studera på nationellt program. I vår klass kommer vi från många olika delar av världen: Ukraina, Laos, Sudan, Irak, Kurdistan, Syrien, Turkiet och Somaliland.

Några har bott här i Sverige i flera år medan andra varit här några månader. Därför är det många olika nivåer på svenska och de andra ämnena bland oss elever. I vårt klassrum möts vi med alla våra erfarenheter från världens olika hörn och vi tycker det är roligt att försöka förstå och kommunicera med varandra och lära känna varandra med hjälp av både svenska, engelska och våra olika språk.

Mimmi Sengvongsot, Ayan Magarsa, Nataliia Humenchuk IMS