Studera på
SG/Broby

Vill du gå en utbildning som ger dig en god grund för framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller jobba direkt efter gymnasiet? Våra yrkesprogram är utformade tillsammans med branschen, vilket innebär att du lär dig precis det som behövs i arbetslivet, och på våra högskoleförberedande program jobbar vi för att du ska få de bästa möjliga förutsättningar för vidare studier. I Sunne finns stora möjligheter till sport och friluftsliv. Vi har ett modernt elevboende med närhet till både centrum och skolan.

Välkommen att bli en av oss!

Besök oss

under en dag

Funderar du att söka våra utbildningar? Boka ett besök! För att du ska kunna fatta ett så välgrundat beslut som möjligt kan du besöka oss. Du får du träffa studievägledare, elever och lärare som guidar dig på skolan och ger dig en inblick hur vardagen på skolan är.

Besöket bokar du genom att kontakta vår studie- och yrkesvägledare, som syr hon ihop en dag eller halvdag åt dig efter dina önskemål. Lunch ingår i besöket.

Välkommen!

Barbro Ainegren

Barbro Ainegren

Studie & Yrkesvägledare
0565-179 87

maila Barbro

Elevboende

Sunne har ett fräscht elevboende med närhet till skola, centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Här bor gymnasieelever som läser på SG/Broby, SG/Södra Viken och yrkeshögskolestudenter som studerar på Brobygrafiska.

Lägenheterna ligger på bostadsområdet Brårud, endast ca 5 min gångväg från skolan. För ökad trivsel och trygghet så bevakar Q-Security områdena där elevbostäderna ligger.

I hyran ingår el, vatten och värme samt kabel-TV och bredband via fiber 100/10 Mbit/s.

Ewa Olsson

Ewa Olsson

Internatföreståndare
0565-155 54

maila Ewa

Fritidsaktiviteter

Andra aktiviteter

Det finns en massa olika aktiviteter i Sunne. 

Hitta något som passar dig här

Föreningar

Sunne har en mängd olika föreningar. Kanske finns det någon förening som passar dig?

Hitta en förening som passar dig här

Restauranger & caféer

I Sunne kommun finns det en mängd olika restauranger och caféer att besöka. 

Här finns en lista på olika mat- och fika ställen

Gym & fitness

I Sunne finns det ett flertal olika gym och träningslokaler. 

Länkar till olika träningslokaler och gym hittar du här

Kommunikationer

Tåg

Fryksdalsbanan tar dig bekvämt till och från Sunne. Tåget ansluter i Kil eller Karlstad till x2000 och andra avgångar. Buss och tågstation ligger samlat i Sunne centrum.

Buss

Bussförbindelser finns i flera gånger om dagen mot Torsby, Karlstad och Munkfors. Buss och tågstation ligger samlat i Sunne centrum.

Bil

Europaväg 45 passerar Sunne. Du har 50 minuter till Karlstad och 25 minuter till Torsby. Till Stockholm tar det fyra timmar, till Göteborg tre timmar och till Oslo två timmar. 

Reseplanerare

Länkar för dig som pendlar

Värmlandstrafik

SJ

Sunne i 3D