Bli elev

Vill du gå en utbildning som ger dig en god grund för framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller jobba direkt efter gymnasiet? Våra yrkesprogram är utformade tillsammans med branschen, vilket innebär att du lär dig precis det som behövs i arbetslivet, och på våra högskoleförberedande program jobbar vi för att du ska få de bästa möjliga förutsättningar för vidare studier. I Sunne finns stora möjligheter till sport och friluftsliv. Vi har ett modernt elevboende med närhet till både centrum och skolan. Och vi har bostadsgaranti för våra nya elever. Välkommen att bli en av oss!

Prova på en dag

Elevboende

Sunne har ett fräscht elevboende med närhet till skola, centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Här bor gymnasieelever som läser på SG/Broby och SG/Södra Viken samt och yrkeshögskolestudenter som studerar på Brobygrafiska.

Lägenheterna ligger på bostadsområdet Brårud, endast ca 5 min gångväg från skolan.  För ökad trivsel och trygghet så bevakar Q-Security områdena där elevbostäderna ligger.

I hyran ingår el, vatten och värme samt kabel-TV och bredband via fiber 100/10 Mbit/s.

Sunne kommun har bostadsgaranti för alla nya elever.

 

Mer information om elevbostädernafinner du här

Kontakt

Ewa Olsson 

Boendeansvarig

E-post:ewa.e.olsson@sunne.se

Tel: 0565-155 54

 

Läs artikel om elevboendet

Fritidsaktiviteter

Föreningar

Här kan du leta efter föreningar inom det område som intresserar dig.
Länk

 Sunne Bowling

På Kolsnäsområdet finns bowlinghall.
Länk

 

Restauranger och caféer

I Sunne finns en mängd restauranger
och caféer att välja på.

Länk
Gym och fitness

Att tänka på sin fysiska hälsa är viktigt och Sunne har ett stort antal träningslokaler och gym att tillgå.PulsenSelma Spa
KlubbelvaSunne KraftsportKolsnäs motionscenter

Sunne gymnastikförening har instruktörsledda pass i Fryxellska skolans gymnastikhall, som ligger precis intill elevboendet.

 
Skidanläggning

10 minuters bilresa från Sunne finns Ski Sunne. De har både vinter- och sommaraktiviteter.
Länk

Elljusspår

Sunne kommun har många elljusbanor. Vintertid om snö och goda förutsättningar finns prepareras några av elljusspåren för skidåkning.

Länk
Teaterbiografen

Teaterbiografen i Sunne visar många olika sorters filmer och aktuellt program kan du se på deras hemsida.

Länk
 

Du kan även bli medlem i Sunne filmklubb.
Länk

Kommunikation

Vad hände sen?

Diana, Naturvetenskapsprogrammet

Diana Klarström

”Efter att ha tagit studenten på SG/Broby jobbar jag hos dressyrstjärnan och olympiamedaljören Helen Langehanenberg, i Tyskland. I mitt arbete ingår stallskötsel, göra hästarna redo för ridning, motionera dem, fixa inför tävling och andra viktiga tillställningar, följa med på tävlingar, köra och hämta hästar till speciella platser, och så klart se till att de mår bra. Själv tränar jag för Helen och Sebastian Langehanenberg 2-3 gånger i veckan. Jag har utvecklats flera snäpp som dressyrryttarer. Till hösten har jag sökt in till Karlstads Universitet, till civilekonomprogrammet och ingenjörsutbildningar. ”

 

Naturvetenskapsprogrammet på SG/Broby

Isabel, Naturvetenskapsprogrammet

Isabel Nilsson Alarcon

”Efter studenten hade jag absolut ingen aning om vad jag ville plugga, så jag bestämde mig till slut för att åka till Australien. Nu har jag varit här i lite över ett halvår och jag stormtrivs verkligen. Givetvis vill jag börja plugga i framtiden, men jag känner ingen stress inför det. Jag har lärt mig oerhört mycket på den resan, och beslutet att åka har varit bland de bästa jag tagit. Ett av mina bättre beslut har också varit att gå gymnasiet hemma på SG/Broby. I början var det inte alls min plan, utan jag ville iväg från Sunne och se något nyare och större. Jag var rädd för att fastna i lilla Sunne för alltid. Insåg dock på vägen att det tog alldeles för mycket tid och energi att resa till och från Karlstad, så mycket att det gick ut över skolan. När jag bytte till SG /Broby kunde jag fokusera helt på mina studier, lärarna hade tid för mig och jag hade mer energi över till att plugga. ”

 

Naturvetenskapsprogrammet på SG/Broby

Niklas, Naturvetenskapsprogrammet

Niklas Hagelin

”Gymnasietiden på SG/Broby var grymt bra, och jag längtar faktiskt ofta tillbaka till de åren. Hade turen att hamna i en nära in på perfekt klass, där i princip alla umgicks med alla, och hade en supernice sammanhållning överlag. Lärarna var bra och väldigt sociala. De lärde oss vad som förväntades och vi hade ofta diskussioner som gav oss ett större perspektiv. Kort sagt, jag tycker att lärarna var en mycket stor bidragande faktor till att min gymnasietid kändes väldigt bra, just för att de kändes verkligt engagerade, trevliga och lättsamma. Jag läser nu en treårig utbildning till tandhygienist med kandidatexamen, vilket jag inte hade några problem med att komma in eftersom att jag hade de förkunskaper som krävdes, tack vare att jag just läst naturvetenskap.”

 

Naturvetenskapsprogrammet på SG/Broby

Felicia, Samhällsvetenskapsprogrammet

Felicia Hansson 

Under mina tre år på SG/Broby fick jag möjligheten att, samtidigt som jag kunde bo kvar hemma, få en så god gymnasieutbildning som möjligt. Som elev där fick man vara delaktig i studieupplägget och vilka kurser som vi skulle läsa. SG/Broby gav mig den kunskap som behövdes för att jag idag ska klara av studierna på sjuksköterskeprogrammet i Göteborg där jag stormtrivs!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ida, Grafisk produktion

Ida Bood

Att få tillgång till alla resurser på SG/Broby även utanför skoltid var en fantastisk fördel. Det var många kvällar vi spenderade där för att experimentera och lära oss mer. Det var också smidigt att göra så eftersom jag de två sista åren bodde i en studentlägenhet och hade nära till skolan. Sunne är den perfekta platsen för en grafisk utbildning, den grafiska industrin på orten gör det enkelt och smidigt att få bra kontakter och kunna göra studiebesök. Efter gymnasiet gick jag på universitetet, jobbade ett år i Torsby och är nu tillbaka i Sunne igen och jobbar på Miller Graphics Group.”

 

Grafisk produktion på SG/Broby

 

Daniel, Grafisk produktion

Daniel Olsson

”Direkt efter min utbildning ck jag jobb. Först på företaget där jag gjorde min sista praktikperiod och för att senare flytta hem till Arvika där jag nu jobbar på Bengt Lundin AB. Kombinationen bra lärare och utrustning i toppklass gör SG/Broby till en riktigt bra skola. Dessutom involverar skolan företagen i branschen och låter dem påverka utbildningen. På så sätt är eleverna redo för arbetsmarknaden på arbetsmarknadens villkor. Sedan skulle jag även vilja framhålla denna stämningen på skolan, det är lätt att trivas där och det är bra sammanhållning både mellan eleverna och mellan elever och lärare.”

 

Grafisk produktion på SG/Broby

Amanda, Grafisk produktion

Amanda Unger

”Det som jag håller högst med utbildningen på SG/Broby är att den är verklighetsförankrad. Du får verkligen lära dig saker du har nytta av i arbetslivet. Dessutom är lärarna erfarna och vet vad som behövs för att möta upp arbets- marknadens krav. Jag fortsatte till England året efter min examen och byggde på utbildningen där. Nu är jag precis klar med mina universitetsstudier och redo att ge mig ut och frilansa inom gra sk design och kommunikation.”

Grafisk produktion på SG/Broby

Robin, Grafisk produktion

Robin Karlsson

”Jag gick gymnasiet på SG/Broby och fortsatte med yrkeshögskola på Brobygrafiska. Det är två fantastiska skolor där lärarnas egna erfarenheter från branschen gynnar utbildningen. Eget ansvar är något som är viktigt, det gäller att ta för sig och ta vara på möjligheterna att använda skolans resurser för att lära sig så mycket som möjligt. I dag jobbar jag med process- och produktutveckling på förpackningsföretaget Flextrus och har verkligen bruk för det jag lärde mig under min tid på skolan.”

Grafisk produktion på SG/Broby

 

Terese, Grafisk produktion

Terese Granström

Jag valde att studera Grafisk Produktion på SG/Broby då jag fick intrycket av att de är skolan med de stora möjligheterna! Att utbildningen dessutom gav stora chanser till jobb gjorde mitt gymnasieval ännu enklare.

Det bästa med SG/Broby var lektionerna i tryckhallen. Vi elever fick ofta vara med på tryckningar med företag och näringsliv. Det gav mig mycket kunskap och så klart många kontakter! Tack vare detta jobbar jag idag på FlexoPartner i Sunne som ingår i Marvaco gruppen!

Grafisk produktion på SG/Broby